Nol Roos blijft ook na verhuizing partijleider en voorzitter Bossche Volkspartij

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 21:00

Nol Roos blijft ook na verhuizing partijleider en voorzitter Bossche Volkspartij

DEN BOSCH – Nol Roos blijft het gezicht van de Bossche Volkspartij, maar dan als partijleider en voorzitter. Tijdens de gemeenteraadsvergadering maakte hij dinsdagavond bekend te verhuizen naar Boxtel en daarom te moeten stoppen als raadslid.

“Je kan niet zeggen dan hou ik wel even een postadresje aan. Zo zit ik niet in elkaar” vindt Roos, maar toch heeft hij ook kritiek op de regelgeving die zegt dat raadsleden in de gemeente moeten wonen. Nol Roos: “Ambtenaren die een heel groot beleid uitstippelen mogen bij wijze van spreken uit Utrecht komen, weten niets van onze stad maar bepalen wel het beleid. Dat is natuurlijk hartstikke krom.”

Het andere raadslid van de partij, Joep Gersjes, begrijpt dat Roos vertrekt maar is ook eerlijk: “Doodzonde dat hij gaat, ik voel me een beetje alleen, we waren toch een team. Nol is natuurlijk het gezicht van de partij, maar dat zal hij ook blijven.”

Roos is vooral bekend van de lokale commerciële tv-zender TV73. Hij kwam in 2014 voor het eerst in de Bossche Gemeenteraad met drie zetels, bij de verkiezingen van dit jaar verloor hij onverwacht één zetel.Deel deze pagina: