Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor winterevenement op de Parade

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 08:07

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor winterevenement op de Parade

DEN BOSCH – Er kan opnieuw een vergunning aangevraagd worden voor een winterevenement op de Parade. De gemeente trok de aanbestedingsprocedure in omdat er maar één inschrijving was, die van stichting Winterland. In de nieuwe ronde kan ook deze partij opnieuw een vergunning aanvragen.

Dat werd dinsdagavond besloten tijdens de raadsvergadering. Het plan van stichting Winterland werd eerst afgewezen omdat het volgens de gemeente niet zou voldoen aan de voorwaarden. Er zou geen realistische begroting zijn en er waren onduidelijkheden over wat er op de Markt, het Kerkplein en de Parade zou komen.

De Bossche Volkspartij, De Bossche Groenen en Leefbaar ‘s-Hertogenbosch verweten het college van B&W dat ‘te scherp gekeken’ is naar de voorwaarden. Zo blijkt onder andere dat het Theater aan de Parade niet uit het zicht mag worden onttrokken en dat dat wel gebeurt met de opstelling van stichting Winterland. “Voor de volledigheid: bij de Boulevard, Kermis en Bourgondisch is het Theater aan de Parade volledig uit beeld”, vinden de partijen.

Levendigheid en leefbaarheid
De partijen stelden daarnaast dat Winterland zich in 2017 heeft bewezen door in korte tijd een succesvol evenement neer te zetten. Maar dat overtuigde wethouder Mike van der Geld er niet van om het evenement met vijf dagen te verlengen. “Er moet een balans zijn tussen levendigheid via evenementen enerzijds, maar ook leefbaarheid voor partijen in de binnenstad”, zei Van der Geld. “Daarnaast is het winterevenement al het langst durende evenement van Den Bosch.”

Deel deze pagina: