Nieuwe prins ‘t Waoterrijk: ‘het voelde alsof je in een film zit’

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 13:18

Nieuwe prins ‘t Waoterrijk: ‘het voelde alsof je in een film zit’

NULAND - Luuk van der Doelen is de nieuwe prins van ‘t Waoterrijk (Nuland). Afgelopen weekend werd hij als prins onthuld in gemeenschapshuis De Meent. Een avond die in zijn geheugen gegrift staat.

“Het Prinsenbal was echt super vet, want het voelde net alsof je in een film zat”, vertelt de kersverse prins. In een bomvol gemeenschapshuis mocht hij zich presenteren als Luuk d’n Uurste. In juni kreeg hij het al te horen: “Ik had toen niet verwacht uitgeroepen te worden prins, maar ik was meteen enthousiast.” Luuk heeft in goede vriend Sjors van den Braak zijn adjudant gevonden.

'We Doen Mar Wa'
De geboren Nulanders is het carnaval vieren door hun families met de paplepel ingegeven. In hun jonge jaren waren ze lid van carnavalsclub ‘We Doen Mar Wa’, waarmee ze meerdere malen hebben meegedaan aan de Waoterrijkse Optocht. Daarnaast maken ze beiden deel uit van de organisatie van het Carnavals Voetbal Toernooi (CVT)en verzorgen ze met vriendenclub de Machtelijke Giladepoya’s al vijf jaar op rij optredens tijdens het Krakend Concert.

Voor de Prins en de Adjudant staat er de komende tijd veel op de planning. Zo bezoeken ze onder andere meerdere recepties in nabijgelegen dorpen. “Het wordt erg druk, maar ook gaaf", zegt de prins.

Deel deze pagina: