Niet meer hopen dat er een scout langs de lijn staat met Jonger Oranje Talentendag

Gepubliceerd: Vrijdag 04 januari 2019 12:10

Niet meer hopen dat er een scout langs de lijn staat met Jonger Oranje Talentendag

DEN BOSCH – 30 jonge voetbaltalenten konden hun geluk niet op donderdag in de Maaspoort: zij werden gescout om onder meer kans te maken op een plaats binnen de jeugdopleiding van PSV.

175 kinderen tussen de 6 en 13 jaar uit heel Nederland kregen die ochtend de kans op te laten zien wat ze in huis hadden op voetbalgebied. De partijtjes – 5 tegen 5- werden bekeken door vier scouts van voetbalclub PSV. Coördinator jeugdscouting Stan van Bijsterveld: “We zijn op zoek naar de allerbeste voetballers en letten daarbij op mentaliteit, techniek, fysiek spel en inzicht.”

De Jonger Oranje Talentendagen zijn een idee van Joey Koetsier. Per jaar worden 62 van zulke dagen georganiseerd in Nederland en België. Jonger Oranje werkt daarbij samen met scouts tien profclubs. “De talentendagen zijn geboren uit een droom die ik maar met mij veel andere jongens hebben: profvoetballer worden”, vertelt initiatiefnemer Joey Koetsier. 


Gezien worden
“Met de talentendagen willen we het lot een handje helpen. Jonge voetballers hoeven zo niet meer te hopen dat er toevallig een scout langs het veld loopt op zaterdagochtend. Door naar een talentendag te komen, worden ze gezien en hebben ze ook nog een leuke dag vol voetbal.”

Aan het einde van de ochtend worden er 21 kinderen gekozen, na de middag komen daar nog eens 9 kinderen bij. Koetsier: “We hebben altijd keuze genoeg en daardoor is kiezen soms ook moeilijk. Dan is er een stevige discussie voor nodig om tot een goede selectie te komen.”

De kinderen die donderdag gekozen worden, maken naast een selectie voor de Jonger Oranje Regioselectie ook kans op een stage bij een profclub. Ruim 125 spelers zijn via Jonger Oranje bij een profclub terechtgekomen.

Deel deze pagina: