New Heroes wint ook tweede DBL-wedstrijd overtuigend

Gepubliceerd: Vrijdag 12 oktober 2018 10:48

New Heroes wint ook tweede DBL-wedstrijd overtuigend

DEN BOSCH - Na Feyenoord Rotterdam werd ook de tweede wedstrijd voor New Heroes in de Dutch Basketball League dit seizoen overtuigend gewonnen. Den Helder Suns was duidelijk een maatje te klein en kon met een 91-70 verlies de terugreis beginnen.

Ondanks de korte voorbereiding, New Heroes speelde twee dagen eerder de return tegen BC Balkan, was het spel van New Heroes goed verzorgd en was er van vermoeidheid zo op het eerste oog geen sprake. Bij New Heroes waren 3 spelers goed voor 15 punten (Bouwknecht, Williams en Cook). Bij Den Helder Suns stond Boy van Vliet qua score op eenzame hoogte met maar liefst 38 punten.

De opening was overduidelijk voor New Heroes. Henson openden met een driepunter en via 1 vrije worp van Aarts en een and one van Cook stond het binnen 2 minuten al 7-0. Den Helder Suns schrok wakker en Laurent en Halman verkleinden de achterstand tot 7-4. Voorn en van Vliet voor Den Helder benutten hun kansen en bij 11-6 was het Roel Aarts die zijn sterke optreden dit kwart beloond zag met een prima score. New Heroes hield de intensiteit prima vast, maar Den Helder beet zich vast in de wedstrijd. Steven Cook gooide met zijn achtste punt de score naar 16-10, maar Den Helder kroop weer terug naar 16-15. Een 9-0 run van New Heroes betekende het eerste echte gaatje van de wedstrijd, 24-15 en met name van Oostrum en Williams deden zich in deze periode gelden. Beide ploegen scoorden nog om en om tot het uiteindelijk Jessey Voorn was die het kwat met een driepunter kon afsluiten, 29-19.

New Heroes begon ook het tweede kwart vol overgave. Williams, Sherrill en weer Williams zorgden voor een 35-19 voorsprong voor New Heroes voordat Den Helder weer iets terug kon doen. De twee vrije worpen van Brussen gingen er niet in en zodoende kon New Heroes het gat vergroten naar 21 punten. Voorn met een driepunter en de ijzersterk spelende Wiliams gaven New Heroes de 40-19 voorsprong. Bij Den Helder onderscheidde van Vliet zich (18 punten in de eerste helft) en die was het dan ook die Den Helder Suns nog enigszins in de wedstrijd hield. Een onsportieve fout van Sherrill gaf Den Helder Suns de kans om nog wat dichter bij te kruipen maar van Vliet benutte maar 1 vrije worp en het aansluitende balbezit ging verloren door de shot clock violation. De teller stopte uiteindelijk na twee keer tien minuten bij 49-33 in het voordeel van New Heroes.

Boy van Vliet, wie anders, opende het derde kwart voor Den Helder Suns, 49-35. Het was van Vliet en van Vliet alleen die de score bij Den Helder Suns voor zijn rekening nam deze wedstrijd. Zo ook in dit kwart. New Heroes liep uit naar 56-37, maar 6 punten op rij van van Vliet (26 punten totaal op dat moment) bracht Den Helder op 56-43. New Heroes bleef scoren, Den Helder ook, maar net wat minder dan de Bosschenaren wat automatisch betekent dat de voorsprong voor New Heroes alleen maar groter werd dit kwart. Via 68-45 liep New Heroes naar 73-53 aan het eind van dit kwart en kon men zich al half gaan opmaken voor de topper tegen Donar.

Het laatste kwart was nog maar 3 seconden oud of Stan van den Elzen liet 75-53 aantekenen. Harris gooide er 2 vrije worpen in voor Den Helder waarna Maarten Bouwknecht er zijn 3e driepunter, op even zovele pogingen, ingooide. Bouwknecht kwam deze wedstrijd sterk van de bank met 15 punten en een 100% score op al zijn pogingen. Skelin liet de jeugd (van den Elzen en Thelissen) weer hun minuten maken en met name van den Elzen pakte die kans met 8 punten in 13 minuten. De wedstrijd was al gespeeld maar op het eind was het Bouwknecht die met 3 scores op rij en een heerlijke steal liet zien dat ook hij klaar is voor de komende wedstrijdreeks. Uiteindelijk sloten beide ploegen de wedstrijd af bij een 91-70 score.

Verslag: Rob de Keijzer, New Heroes Basketball

Deel deze pagina: