New Heroes verslaat koploper opnieuw

Gepubliceerd: Dinsdag 08 januari 2019 21:58

New Heroes verslaat koploper opnieuw

Foto: Twitter/New Heroes

DEN BOSCH - De basketballers van New Heroes hebben in de eigen Maaspoort opnieuw koploper Landstede Basketbal Zwolle weten te verslaan. Eerder dit seizoen wisten de Bossche basketballers als eerste Zwolle op een nederlaag te trakteren en ook deze keer moest de trotse koploper zijn meerdere erkennen in Den Bosch.

Door Edwin Smolders

New Heroes won met 71-65. Den Bosch begon uitstekend aan de wedstrijd en stond na het eerste kwart op een 19-9 voorsprong. New Heroes hield die tien punten marge lange tijd in stand...tot Zwolle in het laatste kwart plots terug in de wedstrijd kwam en op zeven minuten van het einde voor de eerste keer de voorsprong nam. 

Er ontstond vanaf dat moment een spannend schouwspel waarin New Heroes ondanks de vroege foutenlast de overwinning over de streep trok. Topscorer aan de kant van New Heroes werd Jonathon Williams met 27 punten. Aan Bossche zijde maakte nieuweling Darrell Davis zijn debuut. 

New Heroes is door de zege koploper Zwolle tot op vier punten genaderd. De Bosschenaren staan derde achter koploper Zwolle en runner-up Leiden. Donderdag speelt New Heroes opnieuw thuis, want dan is in de Maaspoort Weert te gast. Volgende week maandag en donderdag staat de dubbel in de kwartfinale van de NBB beker tegen regerend kampioen Donar Groningen op het programma.

Deel deze pagina: