New Heroes ten onder in Israël tegen Ironi Ness Ziona

Gepubliceerd: Woensdag 24 oktober 2018 22:08

New Heroes ten onder in Israël tegen Ironi Ness Ziona

NESS ZIONA (ISRAËL) - De baskeballers van New Heroes hebben verloren in Israël van Ironi Ness Ziona. Na vier kwarten stond er 91-80 op het bord.

Het eerste kwart was er een van intensief basketbal aan beide kanten met weinig scores. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 6-2 in het voordeel van Ness Ziona, maar Voorn bracht met 2 driepunters op rij de voorsprong voor New Heroes op het bord, 6-8. New Heroes speelde zonder schroom en liet de bal in deze fase snel rond gaan. Cook kon aanleggen voor 6-10, waarna van Oostrum er even later, na een score van Ness Ziona, 8-13 van kon maken. 2 vrije worpen voor de Israeli brachten de thuisploeg tot 10-13, waarna Wiliams met zijn sterke spel de marge naar 5 bracht. Op het eind van het kwam kon Ness Ziona via 2 vrije worpen en een lay up toch nog terug komen tot 14-15. 

Ness Ziona opende ook het 2e kwart, 16-15, maar een score van Williams en 2 vrije worpen van Cook brachten de score naar 16-19. Die vrije worpen kreeg Cook na een dikke onsportieve fout bij een poging om via een fastbreak te dunken. Solomon liep hem zo hard in de rug dat een landing op het parket de enige optie was voor Cook. Door dezelfde Cook mocht Ness Ziona even later ook naar de vrije worp lijn voor 18-19. New Heroes schakelde een tandje bij en via een driepunter van Cook en scores van Williams en Sherril liep men snel uit naar 18-26. Ness Ziona pakte de broodnodige time-out en pakte even later, mede via een 11-3 run, een 33-31 voorsprong. New Heroes zat in foutenlast en had moeite om de Israeli’s af te stoppen op dat moment. De 2 rake vrije worpen van Oudendag voor 33-33 waren derhalve zeer belangrijk op dat moment. Mickell Gladness toverde nog een score uit zijn lange lijf, waarna een sterk reboundende Oudendag, met 3 man in zijn nek, perfect afrondde voor een 35-35 ruststand.

Keshun Sherrill, met 21 punten deze avond topscorer voor New Heroes, opende met een driepunter het derde kwart. Waar de driepunters in de eerste helft voor Ness Ziona niet vielen was dat in het begin van de tweede helft wel anders. Met name Gutt gooide er een paar achter elkaar in het netje en Ness Ziona pakte een 44-40 voorsprong. Jessey Voorn en Roel Aarts hielden New Heroes knap in de race, 45-44. Ook dit kwart kwam New Heroes redelijk snel in foutenlast en Ness Ziona kon na de 5e teamfout van New Heroes de stand naar 49-46 brengen. Browne bracht even later met een driepunter de marge zelfs naar 52-46. Fel verdedigen van Ness Ziona gaf New Heroes weinig kans tot een schotpoging, maar in de allerlaatste seconde van de schotklok drukte Steven Cook als een ware sniper af en bracht de stand met een bommetje naar 52-49. Cook bleef in deze fase sterk spelen en tezamen met Sherrill en Voorn, die ook hun scores meepakten kwam New Heroes weer op gelijke hoogte, 58-58. Het slot was voor Ness Ziona, dat zodoende met 63-58 dit kwart kon afsluiten.

Sherrill tekende met zijn 14e en 15 punt, via 2 rake vrije worpen voor 63-60. Aarts bracht New Heroes tot op 1 punt, maar Ness Ziona bleef nog even aan de goede kant van de score. Dat duurde alleen niet lang, want via Sherrill en Williams kon New Heroes met 65-66 weer de voorsprong pakken. Het spel van New Heroes deed zeker niet onder voor de sterker geachte Israeliers, de kansen op winst waren zeker aanwezig deze wedstrijd. Een driepunter voor Ness Ziona bracht ze naar 68-66 waarna Cook met een dunk via de baseline 68-68 op het sheet zette. Ness Ziona liep even weg naar 72-68, maar New Heroes bleef zich vastbijten in de wedstrijd. Roel Aarts mocht naar de vrije worp lijn na een klap in zijn maag (hij had in het eerste kwart ook al een elleboog op zijn hoofd gekregen en liep de hele wedstrijd met verband op zijn hoofd rond), maar hij was even van de wijs gebracht en pakte het buitenkansje niet. Cook liet zien dat hij met zijn ervaring van grote waarde is en scoorde via het bord 72-70. Nadat Dowe Jr. met 2 scores, onderbroken door Jonathon Williams, Ness Ziona naar 77-72 gooide was het voor Skelin tijd om een time-out te nemen. 

Brandwein dunkte de thuisploeg naar 79-72 en even later was het Henson die een fout maakte buiten de driepuntslijn. De 3 vrije worpen van Chris Dowe gingen feilloos raak en het gaatje was geslagen. In het restant van het laatste kwart kwamen beide ploegen weer in foutenlast en was het om en om scoren. Met nog een minuutje op de klok stond de teller op 91-80, maar via Sherrill en Williams knokte New Heroes zich toch terug tot 91-85. Verder kwam de ploeg van coach Skelin helaas niet meer en zodoende kan het zich gaan opmaken voor het duel met Aris Leeuwarden a.s. zaterdag.

Deel deze pagina: