Minder hondenpoep door pratende prullenbakken in de Maaspoort

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 13:02

Minder hondenpoep door pratende prullenbakken in de Maaspoort

DEN BOSCH – Speciale prullenbakken voor hondenpoep die goed gedrag (het weggooien van hondenpoep) belonen, hebben ervoor gezorgd dat op twee van de vier probleemlocaties in de Maaspoort minder hondenpoep ligt dan vorig jaar.

De gemeente startte eind juni de campagne ‘SHIT! Uit de Maaspoort’ omdat de overlast door hondenpoep in de top 3 van grootste problemen in de wijk staat. Dat bleek uit een enquête onder 300 inwoners van Maaspoort.

Bij KC Sterrenbosch, het speelveld aan de Buurschappenlaan, de Sluisweg en KC de Wijboom werden prullenbakken geplaatst die teksten zeggen als 'bedankt' en 'is dat alles?' Dit om hondenbaasjes te stimuleren om de poep van hun huisdier voortaan op te ruimen.

Minder

Volgens projectleider Rob Ramackers is sinds de actie op twee van de vier locaties minder hondenpoep achtergebleven. “Dit kan komen door de prullenbakken of door de aandacht die we hebben besteed aan de campagne. In ieder geval hebben medewerkers van de gemeente sinds het plaatsen van de prullenbakken minder poep hoeven ruimen.”

Na de zomer wordt er opnieuw een meting gedaan en een tevredenheidsonderzoek gehouden. Als de overlast door hondenpoep dan gedaald is, worden de prullenbakken in andere wijken van Den Bosch geplaatst.

Deel deze pagina: