Miljoenen voor techniekonderwijs in regio

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 19:32

Miljoenen voor techniekonderwijs in regio

OSS/DEN BOSCH/UDEN – Het technisch beroepsonderwijs in de regio Noordoost-Brabant kan rekenen op een flinke impuls. Het ministerie van OCW wil een dikke 17 miljoen euro gaan investeren.

Dit onder de voorwaarde dat er goede plannen komen die worden opgesteld door onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen. Acht scholen voor beroepsgericht vmbo in de regio werken daar momenteel aan. Dat zijn het Udens College, Fioretti College, Elde College, Bossche Vakschool, Cambium College, Baanderheren College, SG de Overlaat en Het Hooghuis. Ze werken samen met ROC de Leijgraaf en het Koning Willem I College, het regionale bedrijfsleven, de provincie en de gemeenten.

Voor 1 april moet er een regioplan worden ingediend. Het geld van het rijk moet er voor zorgen dat het technisch beroepsonderwijs op veel gebieden verder kan worden ontwikkeld. Bijvoorbeeld door het updaten van faciliteiten, kennismaken met technische innovaties, meer stages, gastlessen en bedrijfsbezoeken en een betere samenwerking en instroom met andere onderwijsinstellingen.

Uiteindelijk doel is om meer scholieren binnen de technische sector aan het werk te krijgen.

Deel deze pagina: