Mikkers in nieuwjaarstoespraak: Gastvrijheid, cultuur- en datastad kernpunten in 2019

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 21:31

Mikkers in nieuwjaarstoespraak: Gastvrijheid, cultuur- en datastad kernpunten in 2019

DEN BOSCH – ‘Gastvrijheid, cultuurstad van het zuiden en verantwoorde datastad’, burgemeester Mikkers noemde dat tijdens zijn nieuwjaarstoespraak als belangrijke kernpunten voor Den Bosch voor de komende jaren. Op de Avans Hogeschool sprak hij het bedrijfsleven toe en hij had nog wel meer superlatieven voor de stad.

Zo noemde hij Den Bosch, de stad van het praktisch experiment, gericht op gelukkiger inwoners. Prees hij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, dat vorig jaar uitgeroepen werd door het AD als het beste topklinische ziekenhuis van Nederland. En volgens de burgervader behoren qua onderwijs Avans, Has, Helicon en KW1 tot de top van Nederland. Mikkers: “Op basis daarvan durf ik de stelling aan dat we de beste onderwijsstad van Nederland zijn!”

De burgemeester was verder “heel trots op de Den Bosch Data Week van afgelopen oktober. Het was een groot succes en dit smaakt naar meer. Hoe mooi was het dat staatsecretaris Knops ’s-Hertogenbosch uitriep tot Datahoofdstad van Nederland.”

Mikkers keek niet alleen terug maar ook vooruit. De Bosch Parade die dit jaar weer gaat plaatsvinden, de komst van het WK handboogschieten naar de stad en de bevrijding van Den Bosch 75 jaar geleden. Deze zaken pikte burgemeester Mikkers er ook nog uit tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Deel deze pagina: