Michel uit Nuland overleefde een motorongeluk: ‘Weer kunnen rijden is mijn droom’

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 17:43

Michel uit Nuland overleefde een motorongeluk: ‘Weer kunnen rijden is mijn droom’

NULAND – In de rubriek Trots op... worden inwoners uit de regio met een bijzonder verhaal in het zonnetje gezet. Vandaag het verhaal van Michel de Wit uit Nuland. Hij overleefde een motorongeluk en een zeldzame vorm van bloedarmoede.

Op 22-jarige leeftijd en in de bloei van zijn leven werkt Michel de Wit uit Nuland als stratenmaker bij het bedrijf van zijn vader. Hij heeft plannen om het bedrijf over te nemen maar een ongeval met de motor verandert alles.

“Een vrachtwagen zag mij over het hoofd en stak de weg over”, vertelt De Wit. “Ik klapte onder de wagen.” De Nulander ligt 12 dagen in coma in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Toen hij ontwaakte was hij op meerdere plaatsen in zijn lichaam verlamd. “Ik heb alles opnieuw moeten leren”, vertelt hij hierover. “Praten, ademen, lopen.”

In 2016 krijgt De Wit te horen dat hij een zeldzame vorm van bloedarmoede heeft. Zijn broer ondergaat een jaar later een beenmergpunctie om De Wit te redden. “Ik ben hartstikke trots op mijn broer dat hij stamcellen wilde doneren.”

Samen met zijn broer motorrijden is een grote wens van De Wit. “Ik probeer door te gaan waar ik opgehouden ben. Ik hoop dit voorjaar weer motor te kunnen rijden. Dat blijft mijn droom.”


Ben of ken jij ook iemand die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Stuur dan een mail met de naam van die persoon en zijn of haar verhaal naar info@d-tv.nl onder vermelding van: Trots op.

Deel deze pagina: