Megaterras tijdens Kings of Colors

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 14:46

Megaterras tijdens Kings of Colors

DEN BOSCH – Tijdens het festival Kings of Colors komt er een mega-terras op de Binnendieze. De Urban Art beweging wil tijdens de vijfde editie van 14 tot en met 16 juni er een echt spektakel van maken.

In samenwerking met de Koninklijke Landmacht wordt een ponton van maar liefst 80 bij 20 meter op het water geïnstalleerd. Van daaruit kunnen bezoekers internationale artiesten aan het werk zien die de silo’s op het terrein verder gaan verfraaien.

De zeven silo’s zijn al eerder op initiatief van Kings of Colors van Street Art voorzien en uitgegroeid tot ware eyecatchers voor de stad. Tijdens het komende festival zullen in ieder geval twee internationale Street Artists op de silo’s aan de slag gaan met de andere kant die nog geen versiering heeft. Judith de Leeuw Eelco van den Berg zijn twee kunstenaars van wie het werk onder meer in New York, Parijs, Kuala Lumpur en Nashville te zien is geweest. Zij staan bekend als toppers in de wereld van de Urban Art.

Kort geleden werd bekend dat Kings of Colors voor wat betreft de organisatie van het festival gaat samenwerken met het Evenementenbureau van het Koning Willem I College. Nu is er dus ook de samenwerking met de Koninklijke Landmacht Pioniers en Pontonniersschool voor de aanleg van het mega-terras tijdens het festival.

Deel deze pagina: