Marco uit Sint-Michielsgestel bakt lekkerste oliebollen op Bosch' Winterparadijs

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 16:35

Marco uit Sint-Michielsgestel bakt lekkerste oliebollen op Bosch' Winterparadijs

DEN BOSCH – Wie bakt de beste oliebol van Den Bosch? Die vraag werd maandagmiddag beantwoord tijdens een bakwedstrijd op het Bosch’ Winterparadijs. Een deelnemer uit Sint-Michielsgestel kwam als winnaar uit de strijd.

Om 13.00 uur – de aanvang van de wedstrijd – staat een handjevol toeschouwers bij het podium op het Bosch’ Winterparadijs. Medewerkers van het evenement en de gemeente verleiden voorbijgangers om aan de slag te gaan met beslag, rozijnen en poedersuiker. Nienke uit Haaren, die toevallig met haar oma een dagje in Den Bosch is, durft het aan. “Ik heb vanochtend al oliebollen gebakken met mijn opa. Ik hoop dat het nu weer lukt.”

Marco uit Sint-Michielsgestel hoorde via Facebook van de wedstrijd en heeft zijn eigen beslag meegenomen. Ervaring heeft hij al: “Ik bak elk jaar oliebollen. Het geheim van een lekkere oliebol zit in het toevoegen van iets unieks. Zo heb ik aan dit beslag Oosterse kruiden toegevoegd.”

Smoutebol
Eliza uit Kortrijk gaat ook een poging doen, al noemen ze in de streek waar zij vandaan komt, oliebollen anders: “Smoutebol.” Een professionele bakker begeleidt het drietal. “Ze doen het erg goed. De vormen zijn niet altijd rond maar dat geeft bij oliebollen niet. En Nienke is zo goed dat ik haar uitnodig om mij volgend jaar in de bakkerij te komen helpen.”

Om 15.00 uur reikten burgemeester Jack Mikkers en Roger Schouten de prijzen uit: drie oliebollen van keramiek, gemaakt door medewerkers van keramisch museum Cor Unum. De nummer één: Marco uit Sint-Michielsgestel. “Een pluspunt was dat hij zijn eigen beslag had meegenomen. En zijn oliebollen vielen op door de Oosterse smaken”, laat Jan de Wit namens de gemeente weten.


Nienke uit Haaren werd dan wel tweede, maar voor haar oma die als eerste haar baksels proeft, blijft zij nummer één: "Ze zijn lekkerder dan die van opa!"

Deel deze pagina: