Man steekt twee keer snelweg over om uit handen van politie te blijven

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 08:56

Man steekt twee keer snelweg over om uit handen van politie te blijven

DEN BOSCH – Een 39-jarige man heeft in de nacht van donderdag op vrijdag levensgevaarlijke capriolen uitgehaald om uit de handen van de politie te blijven. Hij probeerde te ontkomen door twee keer een snelweg over te steken

.

Surveillerende agenten zagen rond 01.30 u in de Maaspoort een man op een broomscooter rijden die ze wilde controleren. De bestuurder had daar blijkbaar geen zin in en ging er via het Van Zwietenpark vandoor. Vermoedelijk omdat hij wist dat de bromscooter waar hij op reed gestolen was.

De man had weinig geluk want een andere surveillance eenheid zag de man aankomen en gaf deze een stopteken. De bestuurder negeerde dat en reed vol gas over het fietspad langs de A59. Bij het nemen van een bocht ging het echter mis en kwam hij ten val. Hij liet zijn scooter achter en rende verder.

Agenten gingen te voet achter hem aan, maar de verdachte had er een nat pak voor over om uit handen van de politie te blijven en sprong in de sloot en kroop het talud van de snelweg omhoog en stak de snelweg over.

Daarna verstopte hij zich in de bosjes maar een agent zag zijn voeten uitsteken en wilde hem aanhouden. De verdachte wist opnieuw te vluchten en stak daarbij weer de snelweg over en probeerde zich opnieuw te verbergen. Bij de aanhouding die daarop volgde heeft de politie pepperspray moeten gebruiken om de man die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft te overmeesteren.

Deel deze pagina: