Man (33) aangehouden in grote zaak naar diefstal van auto's in Den Bosch

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 17:30

Man (33) aangehouden in grote zaak naar diefstal van auto's in Den Bosch

DEN BOSCH – Een 33-jarige man zonder vast woonadres is dinsdagochtend aangehouden in een groot onderzoek naar de diefstal van auto's en auto-onderdelen in de gemeente Den Bosch. Eerder werden in de zaak al vijf mannen uit Den Bosch en Rosmalen opgepakt.

Volgens de recherche wordt deze groep gelinkt aan zeker twintig diefstallen, maar mogelijk zijn de mannen verantwoordelijk voor meer diefstallen. Bij eerdere doorzoekingen werden meerdere auto’s en een vuurwapen gevonden.

De man die dinsdag is gearresteerd, kwam in de loop van het onderzoek als verdachte in beeld. Het onderzoeksteam denkt dat ook hij betrokken was bij de diefstallen en onderzoekt zijn rol verder. Hij zit vast en wordt verhoord.

De politie startte het onderzoek toen in de loop van 2018 bleek dat het aantal diefstallen van auto's en onderdelen in de gemeente Den Bosch in enkele maanden flink was toegenomen. In het bijzonder auto’s van het merk Volkswagen bleken in trek. Niet alleen werden er complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript. Vaak midden in de nacht werden onderdelen zoals koplampen, airbags en bumpers van de auto's gehaald.

Deel deze pagina: