Lintje voor de heer Wetzer, samensteller van de Bossche Encyclopedie

Gepubliceerd: Zondag 18 november 2018 16:30

Lintje voor de heer Wetzer, samensteller van de Bossche Encyclopedie

DEN BOSCH - De heer A. (Ton) Wetzer (68) is zondag door burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje. Decorandus ontving het lintje tijdens de boekpresentatie ‘Het Huys van Boxtel en zijn buren’ in de Mariënburg.

Decorandus werkte als programmeur bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Van 2005 tot 2015 gaf hij leiding aan 150 vrijwilligers bij het BHIC in Den Bosch. Sinds 2015 is decorandus vrijwilliger bij de gemeentelijke afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Vanaf 2003 begon hij met vrijwilligerswerk, in de vorm van het opzetten van een encyclopedie als website om de historische en culturele aspecten van Den Bosch voor een breed publiek toegankelijk te maken: 'de Bossche Encyclopedie'.

Decorandus heeft veel (arcief)onderzoek verricht en maakte zich verdienstelijk als vrijwilliger bij de gemeentelijke afdeling Erfgoed ’s-Hertogebosch als samensteller van de digitale kennisbron ‘de Bossche Encyclopedie’. Dagelijks maken 1300 personen gebruik van deze website.

Deel deze pagina: