Libéma Open succesvol ondanks afwezigheid Andy Murray

Gepubliceerd: Maandag 18 juni 2018 11:10

Libéma Open succesvol ondanks afwezigheid Andy Murray

ROSMALEN – Het was een teleurstelling voor de organisatie toen Andy Murray zich noodgedwongen moest afmelden voor de Libéma Open. Op de toeschouwersaantallen heeft dit geen invloed gehad. Ruim 60.000 mensen bezochten het tennisevenement, 1000 meer dan vorig jaar.

Toernooidirecteur Marcel Hunze blikt tevreden terug op een mooie tennisweek bij het Autotron: “We zijn heel tevreden. Er zijn meer bezoekers geweest dan vorig jaar om tennis op het hoogste niveau te bekijken. De afwezigheid van Murray heeft geen negatief effect gehad op het toernooi.”

Ook over het verloop van het toernooi kan Hunze positief terugkijken: “Er was de hele week, vanaf de maandag al, een uitstekende sfeer. Het publiek heeft toptennis voorgeschoteld gekregen met veel driesetters en twee mooie finales ter afsluiting.”

De ervaren Fransman Richard Gasquet kroonde zich bij de mannen tot winnaar door zijn landgenoot Jeremy Chardy te kloppen, terwijl de Servische Aleksandra Krunić in de vrouwenfinale te sterk was voor de Belgische Kirsten Flipkens.

Deel deze pagina: