Libéma ‘heel erg geschrokken’ na crash testvlucht met collega’s in Zuid-Afrika

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 10:35

Libéma ‘heel erg geschrokken’ na crash testvlucht met collega’s in Zuid-Afrika

ROSMALEN – Libéma betreurt het dat een historisch toestel dat op weg was naar luchtvaartmuseum Aviodrome is neergestort tijdens een testvlucht. Libéma uit Rosmalen is eigenaar van het luchtvaartmuseum uit Lelystad. Drie Nederlandse collega’s van concern Libéma zaten in het vliegtuig en zijn lichtgewond geraakt.

‘We zijn allemaal erg geschrokken’ zegt een woordvoerder van Libéma. ‘Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken. En hopelijk ook de laatste keer.’ Het concern probeert haar collega’s op afstand zoveel mogelijk bij te staan. ‘We zorgen dat iedereen de juiste informatie heeft. Nu wachten we af wat de lokale autoriteiten te melden hebben.’

Het in 1954 gebouwde vliegtuig met de naam Convair 340 1954 is door de Zuid-Afrikaanse eigenaar, Rovos Rail, geschonken aan Aviodrome in Lelystad. Het toestel typeert de opkomst van het massatoerisme. De bedoeling was dat het toestel in drie etappes vanuit Zuid-Afrika naar Nederland zou vliegen. Concern Libéma uit Rosmalen is de eigenaar van het luchtvaartmuseum.

Deel deze pagina: