Kunstenfestival Artibosh groeit: 86 kunstenaars doen mee

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 15:40

Kunstenfestival Artibosh groeit: 86 kunstenaars doen mee

DEN BOSCH - 86 beeldende kunstenaars hebben zich ingeschreven voor Kunstenfestival ArtiBosch. Daarmee is het volgens de organisatie ‘groter dan ooit’. ArtiBosch is dit jaar op zondag 2 september.

ArtiBosch ontstond in 1976 op het Sint-Janskerkhof. “Begonnen als kleine kunstmarkt rond de Sint-Janskathedraal treedt ArtiBosch thans naar buiten onder de naam Kunstenfestival ArtiBosch. Anno 2018 staat ArtiBosch voor een multidisciplinair festival op de Parade dat volop open staat voor alle creatieve ontwikkelingen in de maatschappij”, zegt Cees Strobosch, de nieuwe voorzitter van het kunstenfestival.

Het Kunstenfestival probeert een regionaal en nationaal publiek te verrassen met een spannend aanbod van beeldende kunst, poëzie, muziek en uitvoerende kunsten. “Onze bezoekers willen we prikkelen, uitdagen en inspireren met een breed toegankelijk aanbod. Luchtig en ook diepgaand. Amusant en ook serieus. Van schilderij tot poëzie. Van muziek en fotografie tot keramiek”, zegt Storbosch.

Talent
Naast professioneel talent, biedt ArtiBosch de kans aan jong, aanstormend talent om zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Daarvoor is met behulp van het Koning Willem 1 College een expositieruimte ontworpen waarin zij hun werk kunnen tonen. Strobosch: “Bij ArtiBosch draait het om kunst maar ook om het samenzijn en bourgondisch genieten. Naast de kunstkramen en optredens zijn er workshops en kunnen ArtiKids deelnemen aan creatieve activiteiten. Voor de liefhebbers zijn er kunstroutes waarbij onder begeleiding van kunstkenners diverse galerieën en musea gratis worden bezocht.”

Thema ‘onschuld’
Dit jaar is ‘onschuld’ het thema van ArtiBosch. “Onschuld is als een onbesproken geest, een vrije gedachte. Het startpunt voor de kunstenaar. Het is als een onbeschreven blad papier, een onbeschilderd doek of een onbewerkt stuk klei of steen. Van daaruit kan een kunstwerk tot stand komen. Creativiteit komt voort uit het niets en krijgt daardoor zijn unieke vorm en inhoud”, legt Strobosch uit.

Deel deze pagina: