Kinderen in Rio en Kaapstad voetballen in oude tenues FC Engelen

Gepubliceerd: Maandag 17 december 2018 11:10

Kinderen in Rio en Kaapstad voetballen in oude tenues FC Engelen

ENGELEN - Oude kleren die nog prima gedragen kunnen worden weggooien is zonde, vindt ook FC Engelen. De voetbalclub doneerde daarom oude tenues aan kinderen in sloppenwijken in Rio de Janeiro en Kaapstad.

“Wat is de overeenkomst tussen de kinderen van FC Engelen en de kinderen uit een sloppenwijk in Rio de Janeiro? Ze houden allebei van voetbal”, schrijft de voetbalclub op de website. “De kinderen in Engelen gaan naar school en na school gaan zij lekker voetballen en ook trainen voor de wedstrijden. De kinderen in de sloppenwijken in Rio hebben minder zekerheden. Als ze geluk hebben, gaan ze naar school maar moeten vaak thuis nog op jongere broertjes of zusjes passen. En als ze pech hebben gaan helemaal niet naar school en liggen criminele bendes in de Favelas op de loer.”

FC Engelen doneerde de voetbalkleding aan de stichting Wings of Support. “Die zorgde ervoor dat de kinderen in Rio de Janeiro, Suriname en Zuid-Afrika nu in een prachtig paars-wit tenue rondlopen”, laat FC Engelen weten.

Bij de Tereo Mission School in Kaapstad zijn ze blij met de donatie, laat de school weten in een bedankbrief. Na de kerstvakantie wordt er voor het eerst in de oude FC Engelen-tenues gesport.

Deel deze pagina: