Kindcentrum Meerlaer wint Brabantse Onderwijsprijs

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 07:45

Kindcentrum Meerlaer wint Brabantse Onderwijsprijs

MALISKAMP - Kindcentrum Meerlaer heeft donderdagavond de Brabantse Onderwijsprijs gewonnen. Het Maliskampse kindcentrum versloeg in de provinciale finale basisscholen uit Eindhoven, Hilvarenbeek en Haghorst.

Meerlaer kreeg de prijs omdat basisschool De Masten en orthopedagogisch kindercentrum De Elzengaarden nauw samenwerken. Daardoor krijgen kinderen met en zonder beperkingen meer contact met elkaar en dat is goed voor de integratie van gehandicapte mensen in de maatschappij.

De jury is onder de indruk: ‘Structureel worden de twee groepen bij elkaar gebracht. Ze gymmen samen en vieren samen Kerstmis, carnaval en Sinterklaas. Daarnaast ondersteunen de leerlingen van De Masten de kinderen van De Elzengaard bij allerlei activiteiten. Het lijdt geen twijfel dat ook de beide teams veel profijt van elkaars expertise zullen hebben. Dat kan de begeleiding van ‘buitenbeentjes’ in de reguliere klas ten goede komen en een bijdrage leveren aan passend onderwijs.’

Kindcentrum Meerlaer vertegenwoordigt Brabant samen met het Fioretti College uit Veghel, de winnaar in de categorie voorgezet onderwijs, bij de Nationale Onderwijsprijs in Leiden. Die nationale finale is op 27 maart.

LEES OOK
-
Kindcentrum Meerlaer in Maliskamp genomineerd voor Onderwijsprijs

Deel deze pagina: