Huiskamerproject: “Ik voel me beter door het contact met anderen”

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 07:55

Huiskamerproject: “Ik voel me beter door het contact met anderen”

DEN BOSCH – Ouderen met beginnende dementie of een zwakke gezondheid krijgen geen indicatie binnen de reguliere dagopvang of indicatie om in een verzorgingshuis terecht te kunnen. Om deze kwetsbare en soms eenzame doelgroep op te vangen, startte Welzijn Divers het huiskamerproject.

Een van die acht huiskamers is de gemeenschappelijke ruimte in woonzorgcentrum Badeloch, aan de Eindhovenlaan. Hendrik Kadmaerubun van Welzijn Divers: “Hier komen elke dinsdagochtend ongeveer vijftien ouderen samen. Onder begeleiding van zes vrijwilligers drinken ze koffie, lunchen ze en doen ze activiteiten. We zien dat eenzaamheid onder ouderen groot is en dat er behoefte is aan dagopvang.” 

Zo ook Jacqueline Breusers, die sinds vier maanden elke week in Badeloch te vinden is. “Ik kom hier omdat ik vaak alleen ben. Dat vind ik niet fijn. Hier ontmoet ik anderen. We doen spelletjes en drinken koffie. Dan voel ik me beter.”

Volgens Kadmaerubun heeft Welzijn Divers plannen om het huiskamerproject uit te breiden. “Maar daarvan zijn we afhankelijk van de gemeente en deelnemende woningcorporaties.”Deel deze pagina: