Honderden liters drugsgrondstoffen gevonden in opslag aan de Zandzuigerstraat

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 12:49

Honderden liters drugsgrondstoffen gevonden in opslag aan de Zandzuigerstraat

DEN BOSCH – In een mini-opslag aan de Zandzuigerstraat zijn honderden liters chemicaliën gevonden die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Ook zijn er apparaten aangetroffen die in verband worden gebracht met drugs.

In de garagebox is de politie donderdagmorgen druk bezig met de grote vondst. De politie was met meerdere voertuigen ter plaatse nadat iemand vraagtekens zette bij de inhoud van de verhuurde garagebox. Toen agenten een kijkje kwamen nemen roken zij direct de geur van chemicaliën.

Daarop zijn experts van brandweer en politie ingeschakeld om de box op een veilige manier te kunnen betreden. Ook de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) van de brandweer was ter plaatse. Deze heeft metingen verricht in de mini-opslag. Volgens de politie zijn de stoffen bestemd voor de productie van synthetische drugs. Ook werden verschillende goederen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs.

Op verzoek van de politie kwam de brandweer ter plaatse. Die heeft geconcludeerd dat de stoffen niet gevaarlijk zijn. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn daarop begonnen met het technisch onderzoek en het veilig afvoeren van de chemicaliën en materialen. De politie doet nog verder onderzoek naar deze opslaglocatie. Om 12.30 uur kon de LFO het onderzoek afronden. Een bedrijf is ingehuurd om de afvalstoffen te verwijderen.

Deel deze pagina: