Helmus Boons: "Met deze gemeenteraad zie ik weinig mogelijkheden de stad verder te helpen"

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 13:21

Helmus Boons:

DEN BOSCH – “Met deze gemeenteraad zie ik weinig mogelijkheden om de stad verder te helpen. Dus ik wens de fractie van De Bossche Groenen dan ook veel succes toe om toch nog wat punten te maken ” dat zegt Helmus Boons bij zijn vertrek uit de partij.

Adviseur van de Bossche Groenen Helmus Boons maakte vlak voor de jaarwisseling bekend te stoppen met zijn werk voor de partij. Zijn fysieke gesteldheid dwingt hem daartoe. “Ik heb de ziekte van Lyme en dat is een chronische ziekte”.

Helmus Boons stond 10 jaar geleden samen met Judith Hendrickx aan de wieg van De Bossche Groenen. De partij is eigenlijk ontstaan rondom een kwestie bij het museumkwartier. Om de musea met elkaar te verbinden moesten er bomen gekapt worden. Daar verzette Boons zich tegen en richtte uiteindelijk de stichting Boom en Bosch op. Samen met Judith Hendrickx van toen nog GroenLinks schreef hij vervolgens aan een bomenbeleidsplan dat door de raad werd aangenomen.

Nadat Hendrickx samen met Boons de Bossche Groenen oprichtte werd hij vaak gekscherend het 40e raadslid genoemd, toch kwam hij nooit in de raad. Boons: “Ik denk dat mijn kwaliteiten buiten de raad liggen en dat is ook wel gebleken”.

Toch sluit Helmus Boons niet uit dat hij ooit nog in de politiek terugkeert, maar vindt dat nu geen goed moment. “Er is nu een vrij passieve gemeenteraad en een college wat ook niet doortastend te werk gaat en waar weinig visie onder ligt, daar ga ik verder geen energie in steken.”

In een reactie zegt fractievoorzitter van de Bossche Groenen Judith Hendrickx dat de partij volwassen geworden is in tien jaar en dat het daarom niet raar is dat Boons nu juist op dit moment verder kijkt: “En wat mensen ook denken, er is geen ruzie. We gaan als goede vrienden uit elkaar.”


Deel deze pagina: