GroenLinks: “Maak een park met speelplek van 'onverzorgd' gebied rond Vlietdijk”

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 10:56

GroenLinks: “Maak een park met speelplek van 'onverzorgd' gebied rond Vlietdijk”

DEN BOSCH – Het gebied rond de Vlietdijk in Rosmalen moet volgens de Bossche fractie van GroenLinks ingericht worden als park. Bewoners moeten meedenken over welke vorm dit moet krijgen.

Dat zegt GroenLinks in schriftelijke vragen aan het college van B&W. De herinrichting van het gebied rond de Vlietdijk is sinds 2006 regelmatig onderwerp van gesprek geweest in de Bossche gemeenteraad, waarbij vooral het wel of niet afsluiten van de weg discussie opleverde.

Er is in de vorige bestuursperiode besloten de Vlietdijk niet af te sluiten en door te trekken door het gebied. “De rest van het gebied zou verder in te richten zijn als een park met een natuurlijke speelvoorziening voor kinderen”, zegt René Vonk namens de fractie. In april 2015 drong de partij hier ook al op aan.

Parkachtige inrichting

De partij vraagt of het gemeentebestuur bereid is om samen met bewoners vorm te geven aan een parkachtige inrichting rond de Vlietdijk met het oorspronkelijke ontwerp uit 2006 (in opdracht van de gemeente) van landschapsarchitect Lodewijk Baljon als uitgangspunt.

Vonk denkt dat namens de partij deze inrichting een meerwaarde zou zijn voor het gebied en voor de wijk die ernaast ligt. Met foto's van de situatie nu en de kanttekening dat de omgeving een 'onverzorgde indruk' biedt, zet de partij de vragen kracht bij.

Deel deze pagina: