Geldboete voor man (25) uit Zaltbommel die politie beledigde in Den Bosch

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 16:00

Geldboete voor man (25) uit Zaltbommel die politie beledigde in Den Bosch

DEN BOSCH – Een 25-jarige man uit Zaltbommel is donderdag veroordeeld voor het beledigen van politieagenten tijdens de nieuwjaarsnacht. Ook weigerde de man het uitgaansgebied te verlaten. Hij krijgt een geldboete van in totaal 1.000 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk.

De verdachte maakte na de jaarwisseling deel uit van een groepje mannen dat in de Karrenstraat in discussie raakte met een aantal politieagenten. De politieagenten wilden verhinderen dat de mannen verhaal gingen halen bij een andere groep mannen die volgens hen één van hen een glas bier in het gezicht had gegooid. De mannen bleven zich opdringen en toonden uitdagend gedrag. Omdat ze niet voldeden aan bevelen van de politie om de Karrenstraat te verlaten, werden ze uit die straat verdreven. In de aangrenzende Visstraat bleven de mannen hinderlijk aanwezig en toonden sfeerverziekend gedrag, volgens de rechtbank.

Uit camerabeelden van vier bodycams van de agenten blijkt dat de man vervelend gedrag vertoonde en weigerde het uitgaansgebied in Den Bosch te verlaten. De verdachte sloeg vervolgens tegen een politieauto, beledigde de politie en werd op zijn beurt ook aangehouden.

Deel deze pagina: