Geen acties om vaccinatiegraad te verhogen in Den Bosch

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 08:52

Geen acties om vaccinatiegraad te verhogen in Den Bosch

DEN BOSCH – Het college van Burgemeester en Wethouders gaan geen stappen ondernemen om de vaccinatiegraad in Den Bosch te verhogen. Dat blijkt uit antwoorden op vragen die het CDA gesteld had.

Het CDA had aan het college gevraagd in gesprek te gaan met kinderopvangorganisaties en scholen, maar burgemeester en wethouders zien hier geen reden voor. Ze vinden de huidige vaccinatiegraad nog niet alarmerend genoeg. “Als er op basis van de rapportages op lokaal niveau signalen zijn dat de vaccinatiegraad significant terugloopt, vindt hierover in eerste instantie overleg plaats met de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD. Mocht er aanleiding zijn dan vindt er extra voorlichting plaats over de risico’s van niet-vaccineren” zo stelt de gemeente in een brief aan het CDA.

De vaccinatiegraad in Den Bosch ligt op dit moment op 92,6 procent. De gemeente wil pas in actie komen als het percentage onder de 90% zakt omdat er dan gevaren ontstaan voor besmetting met de ziektes waarvoor gevaccineerd wordt.

Deel deze pagina: