Gastcolumn: 'Winterslaap'

Gepubliceerd: Maandag 14 januari 2019 13:48

Gastcolumn: 'Winterslaap'

Het Bossche Winterparadijs heeft de afgelopen weken de krantenkoppen beheerst. Natuurlijk is het belangrijk dat de lokale media verslag doen van de perikelen rond dit evenement. Hoewel ik stevige vraagtekens zet bij de mate waarin dat is gebeurd. Zeker als ik dat afzet tegen een aantal dossiers in deze stad waar rondom het oorverdovend stil is.

Zaken die op zijn minst even belangwekkend zijn. Om een paar voorbeelden te noemen: Hoe staat het met de plannen voor het Burgemeester Loeffplein en de verdere ontwikkelingen op het GZG-terrein? Wie gaat het beheer van de Tramkade op zich nemen en wat is de gedachte achter de toekomst van dit terrein? Wanneer wordt doorgepakt met de plannen voor het Zuidwillemspark? Hoe zit het met de bereikbaarheid van het Paleiskwartier? Waar blijven de plannen om het tekort aan betaalbare woningen in te lopen? En de bejegening van mensen in de bijstand, waar de ombudscommissie zich al jaren zorg om maakt, zijn daar eindelijk stappen in gezet?

Even los van de genoemde onderwerpen: de gemene deler is dat ze van belang zijn voor de richting en toekomst van onze stad en onze inwoners. Toch blijft het ijzingwekkend stil rond deze en andere Bossche dossiers. De vraag is hoe dat kan. Ik ga ervan uit dat er in het Bossche stadhuis keihard gewerkt wordt aan de toekomst van onze stad. Dat de Bossche journalistiek niets liever zou willen dan andere headlines dan de voortgang van het Winterparadijs. En dat de jonge honden in het college en in de gemeenteraad van deze stad staan te popelen om vaart te maken met een de genoemde en andere belangwekkende dossiers.

Is het stilte voor de storm? Is er sprake van een collectieve winterslaap? Of is er echt iets aan de hand in deze stad? Hoe dan ook, ik hoop op een groots ontwaken.

Lisette van der Swaluw werd geboren in de Muntel en woonde later in de Aawijk, de Reit, de Maaspoort en Bossche binnenstad. Ze werkte als journalist voor Omroep Brabant en het Brabants Dagblad. Na de verkiezingen in 2010 kwam Van der Swaluw in de gemeenteraad namens de PvdA. In november 2017 stapte ze uit de gemeenteraad. Momenteel werkt ze als citymarketeer voor de gemeente Meierijstad. 

Deel deze pagina: