Gastcolumn: 'Winterbanden: zin of onzin'

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 08:15

Gastcolumn: 'Winterbanden: zin of onzin'

De wintermaanden komen eraan en dat betekent ook kans op sneeuw en gladheid. Natuurlijk laait dan weer de discussie op over zin of onzin van winterbanden.

Voor alle duidelijkheid: als er sneeuw of ijs ligt dan heb je duidelijk meer grip met winterbanden en als je de komende maanden naar het buitenland gaat heb je eigenlijk weinig keuze. In veel wintersportlanden zijn winterbanden verplicht.

Gevaarlijk
Als er echter geen sneeuw of ijs ligt is het nut van winterbanden in Nederland zeer twijfelachtig en bij een noodstop in veel gevallen zelfs gevaarlijk. Uit onderzoek van Ă–AMTC, de Oostenrijkse ANWB, blijkt dat een zomerband een kortere remweg heeft op een droge en natte weg. De grip van de zomerband wordt onder 7 graden wel minder dan van de winterband en dus de remweg langer. Andersom is echter ook het geval. De remweg van een winterband is langer als de temperatuur hoger is dan 7 graden.

Ik heb de gegevens van het KNMI erbij gehaald en uit de weetstatistieken blijkt dat er in 2017 slechts 52 dagen zijn geweest waarbij de maximumtemperatuur onder de 7 graden is gebleven. Dat wil zeggen dat we in de wintermaanden november tot en met april van het jaar 2017 derhalve 130 dagen een maximumtemperatuur hebben gehad van boven 7 graden. Op al deze dagen is de remweg van de winterbanden dus langer dan van de zomerbanden.

Als we deze cijfers bekijken dan zou ik niet voor de winterband kiezen. Een langere remweg van enkele meters kan net het verschil maken tussen wel of niet een aanrijding.

Kosten
Er speelt echter ook nog een kostenaspect. Winterbanden zijn in ieder geval een leuke inkomstenbron voor de bandenboeren. De banden zijn duurder in aanschaf en kunnen het beste op een aparte velg gemonteerd worden. Ze moeten 2 maal per jaar gewisseld en opgeslagen worden. Het balanceren van de wielen wordt ook aanbevolen wat de kosten nog verder opdrijft. Ook wordt de werking van winterbanden nihil als het profiel minder dan 4 mm is. Ze moeten dus sneller vervangen worden dan zomerbanden ook al omdat winterbanden sneller slijten als gevolg van een zachtere samenstelling van het rubber.

Conclusie: Winterbanden hebben in Nederland alleen nut als er sneeuw of ijs ligt. Dit is echter nooit van tevoren te zeggen dus mijn advies luidt: geen winterbanden en als er sneeuw of ijs ligt maak gebruik van het openbaar vervoer.

Ad van der Aa groeide op in Orthen en is daar nog steeds woonachtig. Hij is gekozen tot Orthense Prominent in het jaar 2000. Voor zijn functies als bestuurslid bij de Orthense Harmonie, bij gemeenschapshuis Orthen en als lid van de Commissie uit de Ingezetenen van de Afdeling Orthen is hij in het jaar 2008 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Deel deze pagina: