Feest in De Vliert: FC Den Bosch is winterkampioen

Gepubliceerd: Zaterdag 22 december 2018 21:46

Feest in De Vliert: FC Den Bosch is winterkampioen

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft alle fans en zichzelf zaterdagavond alvast een prachtig kerstcadeau gegeven. De ploeg won in De Vliert met 2-0 van Roda JC en gaat daardoor als koploper en dus winterkampioen de winterstop in.

FC Den Bosch had het zeker in de eerste helft niet makkelijk met de tegenstander uit Limburg die een paar dagen terug in het bekertoernooi Ajax nog op een gelijkspel wist te houden. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg toch op 1-0 door een goal van Sven Blummel. Hij reageerde attent nadat een schot van Stefano Beltrame in eerste instantie door de keeper was gekeerd.

Vlak voor rust leek Roda JC op gelijke hoogte te komen maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 57e minuut scoorde FC Den Bosch de uiterst belangrijke tweede treffer. Stefano Beltrame werd neergelegd in het strafschopgebied en benutte zelf de penalty. In het vervolg van de tweede helft liepen de frustraties hoog op bij de gasten die vijf keer op geel werden getrakteerd.

FC Den Bosch kwam niet meer in de problemen en kwam met de zege weer op de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast staat de club nu ook aan de leiding in de tweede periode. Genoeg reden voor een feestje in het goedgevulde en sfeervolle Stadion de Vliert.

Deel deze pagina: