FC Den Bosch wint ook de topper tegen FC Twente

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 22:20

FC Den Bosch wint ook de topper tegen FC Twente

DEN BOSCH - Het sprookje van FC Den Bosch gaat voorlopig gewoon door. De ploeg won vrijdagavond in een sfeervol Stadion De Vliert met 2-1 van FC Twente, de zevende zege op rij.

De Bosschenaren kwamen meteen sterk uit de startblokken tegen FC Twente, een van de titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste kansen kwamen op naam van de veelvuldig opkomende verdediger Jordy van der Winden. Zijn tweede poging kwam via de onderkant van de lat terug het veld in.

In de 19e minuut kwam FC Den Bosch verdiend op voorsprong door een droomgoal van Stefano Beltrame. De Italiaanse huurling werkte een voorzet van Luuk Brouwers met zijn hak achter de Twentse doelman. Vijf minuten later was het al 2-0. Stefan Velkov kopte een slecht verwerkte bal over doelman Drommel heen.

FC Twente kwam daarna wel beter in het spel. Tom Boere zag een eerste treffer nog door buitenspel afgekeurd worden maar in de 32e minuut zette hij wel de 2-1 op het bord. De Twentenaren kregen daarna nog enkele prima kansen op de gelijkmaker maar FC Den Bosch haalde de rust met 2-1.

Na de pauze pakte de thuisploeg meteen weer het initiatief met goede kansen voor Brouwers en Verbeek. Ook daarna had FC Den Bosch de betere mogelijkheden. Het werd weer echt gevaarlijk nadat Stefan Velkov een kwartier voor tijd van het veld moest met zijn tweede gele kaart. Er volgde een tumultueuze slotfase waarin Bouyaghlafen nog met een brancard van het veld moest nadat hij een bal vol in het gezicht kreeg.

FC Den Bosch bleef overeind en sleepte de zevende zege op rij uit het vuur, wat leidde tot een enorme ontlading in het stadion. Voor de supporters van FC Twente waren de druiven zuur. Een aantal van hen wist op het veld te komen en gooide enkele reclameborden richting de net weer geopende oosttribune. Ze werden echter snel weer afgevoerd.

Door de overwinning is FC Den Bosch FC Twente gepasseerd op de ranglijst, de ploeg staat nu derde.

Deel deze pagina: