FC Den Bosch wint in Oss na cadeautje in eerste helft

Gepubliceerd: Vrijdag 19 oktober 2018 21:56

FC Den Bosch wint in Oss na cadeautje in eerste helft

OSS - De burenruzie tussen TOP Oss en FC Den Bosch is een prooi geworden voor de Bosschenaren. Oussama Bouyaghlafen pakte een cadeautje van de Ossenaren in de eerste helft uit en zorgde voor de winnende treffer: 0-1.

De beginfase was overduidelijk voor de Bosschenaren. Het spel speelde zich vooral op de Osse helft af en TOP had het moeilijk om onder de druk uit te komen. Toch leverde dit geen grote kansen op voor de ploeg van Wil Boessen. Pas na twintig minuten was er de eerste kans van de wedstrijd en dat was ook direct een goal. TOP-middenvelder Bryan Smeets won een duel op het middenveld, maar speelde op die manier direct de bal in de loop van FC Den Bosch-aanvaller Oussama Bouyaghlafen. De bal leek een prooi te worden voor doelman Nick Olij, maar de aanvaller kwam toch als winnaar uit de strijd om de bal in een leeg doel te schuiven: 0-1.

TOP werd hierna een beetje wakker, al had het even later zomaar 0-2 kunnen zijn. Wederom na Oss' geklungel kwam de bal voor de voeten van Bouyaghlafen, maar nu schoot hij in de handen van Olij. TOP begon steeds meer de Bossche zestien in beeld te krijgen, maar de Ossenaren leken bijna te weigeren om te schieten. Daardoor had FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen een rustige eerste helft.

Na rust was het FC Den Bosch met de eerste mogelijkheid, maar Danny Holla schoot de bal naast terwijl hij beter af had kunnen geven op Sven Blummel. Even later moest Van der Steen voor de eerste keer ingrijpen toen Smeets laag op doel schoot, maar daar had de doelman een antwoord op. TOP probeerde aan te gaan vallen, maar daardoor kregen de Bosschenaren ruimte om counteren. Tot twee keer toe leidde dat bijna tot de 0-2. Eerst vond invaller Luuk Brouwer Olij op zijn weg, een paar minuten later schoot Blummel wild over en naast in plaats van de bal voor te geven.

In de slotfase ging TOP vol voor de gelijkmaker en Huseyin Dogan had hem na goed voorbereidend werk van Rick Stuij van den Herik op de schoen, maar zijn schot in de korte hoek was een prooi voor de uitstekende Van der Steen. Vlak voor tijd had Stefano Beltrame de 0-2 en beslissing moeten maken, maar oog in oog met Olij schoot hij tegen de doelman aan.

Deel deze pagina: