FC Den Bosch pakt periodetitel met dikke zege op FC Dordrecht

Gepubliceerd: Zondag 13 januari 2019 16:19

FC Den Bosch pakt periodetitel met dikke zege op FC Dordrecht

DEN BOSCH - FC Den Bosch is zondagmiddag op overtuigende wijze winnaar geworden van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie. De uitwedstrijd tegen FC Dordrecht werd met maar liefst 2-6 gewonnen.

De Bosschenaren hadden het alleen in het slot van de eerste helft even moeilijk. De rust werd bereikt met een 1-1 stand. Vaisanen had FC Den Bosch op 0-1 gezet met een kopbal vanuit een corner die door een Dordtse verdediger nog van richting werd veranderd. In de 39e minuut kwam de thuisploeg via Smith op 1-1 na een goed uitgespeelde aanval.

Na de rust liet FC Den Bosch echter zien dat het momenteel een terechte titelkandidaat is. De Bosschenaren werden eerst nog een handje geholpen door een eigen goal van Breedijk die de 1-2 op het bord bracht. Een minuut later was het al 1-3 door Marchioni die de keeper kon passeren na gestuntel in de Dordtse verdediging.

FC Dordrecht kwam er vervolgens nauwelijks meer aan te pas. De 1-4 kwam op naam van verdediger Vaisanen die kon binnenschieten uit een corner. Aanvoerder Danny Verbeek maakte 7 minuten later 1-5 met een geplaatst schot in de lange hoek. Kort daarna hielp FC Dordrecht de Bosschenaren aan de 1-6: Stankov werkte een inzet van Beltrame achter zijn eigen keeper. Een kleine tien minuten voor tijd kon Cijntje het leed van FC Dordrecht nog een beetje verzachten, hij schoot de 2-6 achter keeper Wouter van der Steen.

De periodetitel werd na afloop uitbundig gevierd door de spelers en de Bossche supporters die in groten getale waren meegereisd naar Dordrecht. Het is voor FC Den Bosch de eerste periodetitel sinds 2011. Door de zege behouden de Bosschenaren uiteraard ook de eerste plaats op de reguliere ranglijst.

Deel deze pagina: