FC Den Bosch komt niet voorbij FC Volendam

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 22:03

FC Den Bosch komt niet voorbij FC Volendam

DEN BOSCH - Na twee nederlagen op rij heeft FC Den Bosch vrijdagavond weer een puntje behaald. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam eindigde in 1-1.

De Bosschenaren hadden meteen in het begin enkele kansen om de score te openen. In de 9e minuut had Sappinen moeten scoren maar zijn schot van dichtbij ging naast de paal. De gasten kwamen daarna beter in het spel en werden gevaarlijker. In de 36e minuut was het Boy Deul die van de buiten de 16-meter uithaalde en keeper Wouter van der Steen verraste: 0-1.

Na de rust voerde FC Den Bosch de druk op. De 1-1 van de thuisploeg was een echte wereldgoal: een hoge bal vanaf links werd door Sven Blummel met een prachtige volley in de touwen gewerkt. Kort daarna had de ingevallen spits Vincent Vermeij de 2-1 voor het inschieten, maar zijn inzet werd vlak voor de lijn gekeerd. Danny Holla probeerde het daarna via een kunstzinnig hakje maar ook dat leverde niet de gehoopte voorsprong op.

In de slotfase waren er aan beide kanten nog wat kansjes maar gescoord werd er niet meer. Door het nieuwe puntverlies ziet FC Den Bosch het gat met koploper FC Twente oplopen tot zes punten.

Deel deze pagina: