FC Den Bosch kijkt naar het grotere geheel

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 13:56

FC Den Bosch kijkt naar het grotere geheel

DEN BOSCH - Voor koploper FC Den Bosch breken cruciale maanden aan. Aankomende zondag begint de tweede seizoenshelft en er kan direct een prijs gewonnen worden. Maar de Bosschenaren kijken naar het grotere geheel.

FC Den Bosch vertoefde dinsdag nog in de Spaanse zon tijdens het trainingskamp in Sevilla. En dat is toch wat anders dan de regenachtige De Vliert vrijdagochtend… "Ja maar we zijn dit ook wel gewend", lacht trainer Wil Boessen. "In Sevilla trainden we ook op gras, nu weer op ons vertrouwde kunstgras. We trainen ook maar een keer per dag nu, want het is even omschakelen van ondergrond. Sommige jongens klagen over pijntjes in de kuiten, maar dat komt goed voor komende zondag uit bij FC Dordrecht."


In Dordrecht kan de tweede periode gewonnen van worden. Maar in de spelersgroep kijken ze verder. "We hebben het eigenlijk meer gehad over de hele tweede seizoenshelft", vertelt verdediger Sam Kersten. "In principe is zondag 'gewoon' een wedstrijd. Voordat het seizoen begon hadden we natuurlijk gehoopt op een periodetitel, maar nu staan we bovenin en kijk je verder."

In Sevilla werd er geoefend tegen Borussia Mönchengladbach en Sevilla. Maar het kamp was niet alleen goed voor het voetballende aspect. Dat was het ook voor de teambuilding. "Je bent 24 uur per dag bij elkaar. Je gaat leuke dingen doen met elkaar. Maar we hebben echt niet te gek gedaan hoor", bezweert een lachende Kersten. Boessen heeft geen spelers betrapt die via de regenpijp uit de hotelkamer glipten. "Dat had ik eigenlijk wel verwacht, maar dat was niet het geval. We hadden gezegd dat iedereen om 12 uur 's nachts weer in het hotel moest zijn, maar dat hebben we losgelaten. Ik heb mezelf er ook op betrapt wat later dan 12 uur terug te zijn geweest. Maar het is geen 06.00 uur geworden hoor."


Deel deze pagina: