FC Den Bosch evenaart eigen record: achtste zege op rij

Gepubliceerd: Zondag 18 november 2018 16:47

FC Den Bosch evenaart eigen record: achtste zege op rij

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft zondagmiddag haar eigen clubrecord geƫvenaard door de achtste zege op rij te boeken. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 2000/2001, toen FC Den Bosch uiteindelijk ook de titel pakte in de eerste divisie.

De Bosschenaren versloegen in Velsen Telstar met 1-4. FC Den Bosch kwam goed uit de startblokken en kwam al na acht minuten op voorsprong. Danny Holla kon simpel binnenschuiven na een goede actie op links van Bouyaghlafen. Telstar kwam een klein kwartier later toch weer langszij. Frank Korpershoek maakte de goal van zijn leven en scoorde via een omhaal.

Na de rust trok FC Den Bosch de wedstrijd al snel naar zich toe. Vaisanen zette de 1-2 op het bord vanuit een vrije trap van Beltrame. Kort daarna kon Telstar met tien man verder omdat Lopes Cabral van het veld werd gestuurd die Bouyaghlafen de doorgang naar de keeper belemmerde. FC Den Bosch kreeg diverse goede kansen maar keeper Zonneveld hield zijn ploeg nog op de been.

Invaller Jort van der Sande besliste het duel definitief in de 78e minuut, hij schoot van dichtbij knap binnen. Het feest voor de meegereisde Bossche supporters werd nog groter toen Danny Verbeek in de blessuretijd de 1-4 maakte.

Deel deze pagina: