FC Den Bosch blijft koploper na zwaarbevochten zege op NEC

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 22:08

FC Den Bosch blijft koploper na zwaarbevochten zege op NEC

DEN BOSCH - Het kostte bloed, zweet en tranen maar FC Den Bosch is ook na vrijdagavond nog de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. In De Vliert werd NEC Nijmegen met 3-2 verslagen, met de winnende treffer pas in de allerlaatste minuut.

De Nijmegenaren speelden de complete tweede helft met tien man nadat Van den Berg vlak voor rust van het veld werd gestuurd. NEC begon sterk aan de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier op 0-1 door Okita die goed uithaalde van buiten de zestien meter.

Aan het eind van de eerste helft werden de Bosschenaren sterker en hing de gelijkmaker al in de lucht. Het was Sven Blummel die de 1-1 op het bord zette. Kort daarna leek FC Den Bosch in een zetel te zitten toen NEC met tien man kwam te staan. Na de rust leverde het veldoverwicht van de thuisploeg aanvankelijk weinig op. Het was NEC dat er regelmatig gevaarlijk uitkwam en in de 72e minuut leidde dat tot de 1-2 van Darri.

Dat was de aanzet tot een echt slotoffensief aan Bossche kant. Danny Verbeek maakte 2-2 door met een kopbal over de doelman heen. De gemoederen raakten danig verhit en trainer Jack de Gier van NEC werd ook nog met rood van het veld gestuurd.

Invaller Jort van der Sande zorgde er in de laatste minuut voor dat De Vliert bijna ontplofte door een afgeslagen bal in het doel te rammen: 3-2. Drie punten dus en daarmee blijven de Bosschenaren bovenaan staan op de ranglijst.

Deel deze pagina: