FC Den Bosch alleen aan de leiding in Keuken Kampioen Divisie

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 22:11

FC Den Bosch alleen aan de leiding in Keuken Kampioen Divisie

DEN BOSCH - Weinig supporters zullen er bij de start van het seizoen van hebben durven dromen, maar FC Den Bosch is na 16 speelronden de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

De Bosschenaren speelden maandagavond een moeizame uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat was toch genoeg om de koppositie in handen te krijgen omdat concurrent Go Ahead Eagles zwaar onderuit ging bij Jong PSV: 5-1.

Het was een tamelijk bizarre 16e speelronde omdat de vijf bovenste ploegen allemaal punten verspeelden. FC Den Bosch wist nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, de andere vier concurrenten liepen tegen dikke nederlagen aan.

De Bosschenaren begonnen niet best aan de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Jong FC Utrecht. De thuisploeg nam in De Galgenwaard een 1-0 voorsprong via Sylla Sow en FC Den Bosch kreeg pas na een half uur de eerste echte kansen.

In de tweede helft zette de ploeg van trainer Wil Boessen meer druk en dat bracht meer mogelijkheden op de gelijkmaker. Aan de andere kant moest doelman Wouter van der Steen zijn ploeg enkele keren redden van een 2-0 achterstand. Een kwartier voor tijd zorgde Rauno Sappinen voor opluchting door de 1-1 binnen te schieten. En met dat punt staat FC Den Bosch dus gewoon bovenaan de ranglijst.

Deel deze pagina: