Fastned wil locaties voor snellaadhubs aan de rand van de stad

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 15:41

Fastned wil locaties voor snellaadhubs aan de rand van de stad

DEN BOSCH – Het bedrijf Fastned dat snellaad locaties bouwt voor elektrische voertuigen wil op korte termijn ook één of meerdere locaties ontwikkelen aan de rand van de stad. Het bedrijf wil daarom dat de gemeente grond beschikbaar stelt voor verhuur aan Fastned.

Volgens het bedrijf is het voor de gemeente cruciaal om naast laadpalen ook in te zetten op snellaadhubs waar veel voertuigen in korte tijd kunnen laden. Aan de rand van de stad kunnen één of meerdere plekken ingericht worden waarop een beperkte ruimte ongeveer zes snelladers geplaatst worden. Ook kunnen de snellaadhubs ervoor zorgen dat er minder laadpalen nodig zijn in de stad.

Fastned zegt bereid te zijn om fors te investeren in laadinfrastructuur in Den Bosch. Het bedrijf heeft meerdere geschikte locaties gevonden en voorgelegd bij de gemeente. Eén locatie zou al uitgewerkt zijn maar de gemeente lijkt nog te twijfelen. Welke locatie dat is wilde een woordvoerder van Fastned niet zeggen. In een brief aan de gemeenteraad doet het bedrijf een dringende oproep om mee te werken.

Deel deze pagina: