Elf vuurwerkslachtoffers in Jeroen Bosch Ziekenhuis in nieuwjaarsnacht

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 10:39

Elf vuurwerkslachtoffers in Jeroen Bosch Ziekenhuis in nieuwjaarsnacht

DEN BOSCH – Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft in de nieuwjaarsnacht elf vuurwerkslachtoffers behandeld, waaronder twee kinderen van 9 en 13 jaar.

De 13-jarige is met ernstig voetletsel opgenomen, de overige tien slachtoffers konden na behandeling naar huis. Zij hadden letsel dat uiteenliep van letsel aan ogen tot brandwonden in het gezicht.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn twee mensen binnengekomen met een alcoholvergiftiging, beiden waren ouder dan 18 jaar. Het ziekenhuis spreekt wat dat betreft van een ‘normale’ nacht.

Er is in de nacht van 31 december op 1 januari geen sprake geweest van bedreiging of gebruik van geweld tegen ziekenhuispersoneel.

Vergelijkbaar met vorig jaar
De nieuwjaarsnacht was dit jaar in veel opzichten vergelijkbaar met vorig jaar zowel wat het aantal vuurwerkslachtoffers (9 in 2018) betreft als het aantal mensen met een alcoholintoxicatie (5 in 2018).

De laatste baby die in het Bossche ziekenhuis geboren werd, werd op 31 december om 8.49 uur geboren. De eerste baby werd op nieuwjaarsdag om 4.52 uur geboren. Beiden zijn jongens.

Deel deze pagina: