Eindelijk schop in de grond op plek verzorgingshuis Hervensebaan

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 19:49

Eindelijk schop in de grond op plek verzorgingshuis Hervensebaan

DEN BOSCH - Met het begraven van een kistje met wensen van toekomstige bewoners werd donderdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van elf luxe villa’s op de plek van het oude verzorgingshuis aan de Hervensebaan.

Het heeft heel wat jaren geduurd voordat er op het terrein weer enige activiteit was. Wethouder wonen Roy Geers (Rosmalens Belang) is blij dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren. “Dit is één van die gebieden waar we een stukje transformatie kunnen uitvoeren om de stad gelukkiger te maken qua wonen”, zegt Geers.

De elf villa’s die nu worden gebouwd behoorden niet tot het oorspronkelijke plan. Meerdere ideeën, waaronder een complex met honderdtwintig appartementen, passeerden de revue. “Je ziet op sommige plekken echt nog de crisis. Zeker als we teruggaan in de planvorming. We hebben plannen met de ontwikkelaar goed herzien om te kijken wat we kunnen toevoegen op deze locatie”, zegt Geers.

Meer plannen
De plak grond waar nu gebouwd wordt is niet de enige locatie in de gemeente waar de schop in de grond gaan. Geers: “We hebben al meerdere startschoten gehad. Elk project is weer uniek en voegt weer toe aan de ambities die we hebben. En er gaan er nog heel veel volgen.”

Deel deze pagina: