Een lege stoel voor elk Brabants verkeersslachtoffer

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 15:35

Een lege stoel voor elk Brabants verkeersslachtoffer

DEN BOSCH – Op zaterdag 8 december wordt stilgestaan bij de verkeersslachtoffers in de provincie Brabant. Als symbool staan er zaterdag 98 lege stoelen op het Kerkplein in ‘s-Hertogenbosch. Elk voor één slachtoffer.

Dit aantal verkeersslachtoffers is uit 2017. Dit jaar zijn er, voor zover bekend, al 113 verkeersdoden gevallen. Het aantal slachtoffers is dus vergeleken afgelopen jaar toegenomen, hoewel de jaren daarvoor sprake was van een daling.

Menselijk gedrag
Met deze actie vraagt de provincie Noord-Brabant aandacht voor veilig verkeer. “Alleen met verbeteringen aan de infrastructuur en handhaving komen we er niet. Het gedrag van weggebruikers is essentieel om het veiliger te krijgen op de weg”, aldus de provincie. 90% van de ongevallen komt immers door menselijk gedrag, zoals te snel rijden, afleiding door een smartphone of door rood rijden.

Gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant en wethouder Ufuk Kahya van de gemeente ‘s-Hertogenbosch trappen de bijeenkomst om 12:00u af. Ook het promoteam van NUL verkeersdoden Brabant zal aanwezig zijn.

Deel deze pagina: