Een einde aan het gepest: belaagde transgender verhuist naar andere wijk

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 11:18

Een einde aan het gepest: belaagde transgender verhuist naar andere wijk

DEN BOSCH – De 37-jarige transvrouw Watseka uit Den Bosch heeft via een urgentieverklaring een andere woning toegewezen gekregen. In de wijk waar ze 25 jaar woonde, voelde ze zich niet meer veilig: hier werd ze bedreigd, bespuugd, uitgescholden en gestalkt.

Watseka, die in eerder berichtgeving Marieke werd genoemd maar nu niet meer anoniem wil blijven, werd jarenlang in haar woonplaats gepest. Met behulp van een een urgentieverklaring verhuist ze nu naar een andere wijk binnen de gemeente. 


Van het pesten maakte Watseka meerdere keren melding bij de politie. Die kon niets voor haar doen omdat er meerdere daders waren en een duidelijk signalement van hen ontbrak. Met hulp van een WMO-ambtenaar meldde ze haar situatie bij de woningcorporatie.

De berichtgeving van Dtv Den Bosch over situatie van Watseka maakte veel reacties los binnen de Bossche politiek. Ook wethouder diversiteit Mike van der Geld (D66) liet eerder weten: “Je schrikt altijd als zoiets gebeurt. Je voelt je onmachtig. Als stadsbestuur vinden we dit verschrikkelijk. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn.”

Deel deze pagina: