Drukkere nieuwjaarsnacht voor brandweer Den Bosch dan vorig jaar

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 11:54

Drukkere nieuwjaarsnacht voor brandweer Den Bosch dan vorig jaar

DEN BOSCH – De brandweer is in de nieuwjaarsnacht 29 keer uitgerukt in de gemeente Den Bosch. De hoofdofficier van dienst spreekt van een ‘erg drukke’ nacht met meer meldingen dan vorig jaar.

Er was in de gemeente Den Bosch geen sprake van ernstige incidenten. Wel was het brandweerpersoneel druk met autobranden en buitenbranden. “Tussen 23.30 en 04.00 uur is de brandweer continu op straat geweest en van melding naar melding gegaan”, zegt hoofdofficier van dienst Eric van der Linden. “Daarmee was het een beduidend drukkere nacht dan dezelfde nacht vorig jaar.

De meldingen betroffen voornamelijk buitenbranden, autobranden en containerbranden. De brandweer heeft geen beroep hoeven doen op collega’s uit andere gemeenten. Wel is het team van 20 vrijwilligers ingezet tijdens de topdrukte. Ondanks de drukte was de sfeer ‘gemoedelijk’. “Geweld tegen brandweerpersoneel is niet voorgekomen. De sfeer was goed en gemoedelijk.”

Alarmeringen
De hulpdiensten zijn dit jaar tussen oudjaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsdag 05.00 uur 34 keer uitgerukt in de gemeente Den Bosch. De meldingen waar zij op af gingen betroffen vooral buitenbranden maar ook autobranden en een woningbrand in de Maaspoort. Dat blijkt uit gegevens van de website Alarmeringen.nl. Via het P2000-netwerk worden politie, brandweer en ambulance opgeroepen bij incidenten.

Een woordvoerder van de politie kan op nieuwjaarsdag nog niets zeggen over het aantal meldingen, incidenten en aanhoudingen in de gemeente Den Bosch in de nieuwjaarsnacht.

Deel deze pagina: