Drie Polen aangehouden in onderzoek naar dood Marcin Naus

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 10:52

Drie Polen aangehouden in onderzoek naar dood Marcin Naus

DEN BOSCH - Drie mannen die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van de Poolse Marcin Naus, zijn dinsdagochtend aangehouden. Het gaat om twee 42-jarige mannen en een 48-jarige man, alle drie afkomstig uit Polen en zonder vast woon- of verblijfadres in Nederland.

De mannen kwamen als verdachten in beeld na gesprekken met meerdere getuigen en sectie op het stoffelijk oveschot. De mannen bleken in een tent bij de Nelson Mandelabrug bij het station te verblijven. Hier werd dinsdag één van hen gearresteerd en de twee anderen werden in de Bossche binnenstad getraceerd. In en om de tent van het drietal is sporenonderzoek gedaan.

Het lichaam Naus werd op 26 maart in de Ertveldplas aangetroffen. Die bewuste maandagavond meldden vissers rond acht uur dat ze in de Ertveldplas een lichaam zagen drijven. Met de hulp van de brandweer werd het lichaam aan wal gebracht. Bij de sectie op zijn lichaam werd vastgesteld wie hij was en tevens bleek dat hij vermoedelijk door geweld om het leven kwam. 


De drie verdachten zitten vast en worden de komende dagen gehoord.

Deel deze pagina: