Dit jaar geen winterevenement op Parade: ‘Geen geldige inschrijvingen’

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 15:57

Dit jaar geen winterevenement op Parade: ‘Geen geldige inschrijvingen’

DEN BOSCH - Er komt dit jaar geen winterevenement op de Parade. Dat heeft het college besloten, omdat de aanbesteding ‘geen geldige inschrijvingen heeft opgeleverd’.

In totaal kwamen zes partijen met een idee voor een winterevenement, maar het college wil met geen van alle in zee. “Deze aanvragen waren allemaal niet ontvankelijk. Dit vanwege het ontbreken van documenten. Het gaat hierbij onder meer om een veiligheidsplan, beveiligingsplan en constructiegegevens van bouwwerken”, laat het college in een brief aan de gemeenteraad weten.

De zes partijen kregen na de inschrijftermijn van 25 september de tijd om hun aanvraag compleet te maken, maar dat deed geen van de partijen, schrijft het college.

Te weinig tijd
Nog te veel documenten ontbreken om de veiligheid te kunnen beoordelen, vindt het college. En dus komt er dit jaar geen winterevenement: “Gezien de resterende termijn van minder dan acht weken is het bieden van een tweede hersteltermijn geen optie. Hierdoor blijft onvoldoende tijd over voor de zorgvuldige behandeling van de aanvragen.”

Wel decor voor Joris’ Kerstboom
Het college schrijft aan de gemeenteraad dat de Parade met de feestdagen dit jaar niet leeg is: “Zoals eerder aangegeven zorgen wij nu zelf voor de realisatie van een alternatief passend decor met het oog op de komst van Joris Kerstboom. Over de invulling van dat decor informeren wij zo spoedig mogelijk.”Deel deze pagina: