Debat focus: "Gemeenten te laat met wensen OV"

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 09:55

Debat focus:

DEN BOSCH/OSS – “Het heeft geen zin om tegen hoge kosten lege bussen te laten rijden.” Dat zegt Eric Logister, kandidaat Statenlid van D66 in Focus in een debat over het openbaar vervoer.

Logister, voormalig wethouder in Den Bosch, wil het op een andere manier organiseren. Zo wijst hij op een proefproject, waarbij mensen in een bepaalde wijk gebruik kunnen maken van een elektrische deelauto.

Geen onrendabele lijnen sluiten 

De Osse Nurretin Altundal, kandidaat Statenlid voor de SP, zou het liefst bij het openbaar vervoer de marktwerking weghalen. “Maar dat zal lastig zijn. Wel moeten we denken aan de sociale kant. Er zijn nu eenmaal doelgroepen die het openbaar vervoer nodig hebben.” Hij wil dus niet zomaar onrendabele lijnen sluiten, want de provincie heeft in zijn ogen een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hij denkt aan kleinere bussen of aan alternatieve taximogelijkheden.

Wel ziet hij nog een ander probleem. Gemeenten geven in zijn ogen bij de provincie te laat aan wat hun wensen op het gebied van openbaar vervoer.

“We komen nog steeds tegen dat gemeentes niet aangeven welke buslijnen hadden moeten blijven bestaan en dan ben je achteraf dus te laat”.

Het hele gesprek, ook over andere onderwerpen in de regio, is te zien zaterdagavond in Focus.

Deel deze pagina: