De Parade in het teken van Allerzielen

Gepubliceerd: Donderdag 02 november 2017 16:08

De Parade in het teken van Allerzielen

DEN BOSCH – De Parade in Den Bosch staat donderdag in het teken van de viering van Allerzielen. Op het plein werden bomen aangekleed met talloze kledingstukken en voorwerpen. In de avond wordt er een speciale dodenmis gehouden in het Theater aan de Parade.

Mensen die donderdag over De Parade in Den Bosch liepen, zagen mensen bomen versieren met kledingstukken en voorwerpen. Een kunstwerk van de Bossche kunstenaar Marianne van Heeswijk. Acht bomen werden aangekleed met stropdassen, hoeden, zwemvesten en veel meer. “Het zijn voorwerpen waaraan mensen herinneringen kunnen ophalen”, vertelt de kunstenaar.

Memorial Park
In het Theater aan de Parade gaat in de avond ‘Memorial Park’ in première. Een dodenmis die de Nederlandse componist Anthony Fiumara speciaal heeft geschreven voor de reeks Bosch-requiems. De reeks dodenmissen hoorde oorspronkelijk bij het Jeroen Boschjaar in 2016, maar organisatie November Music zet de trend door. De première van de dodenmis in het theater is tevens het startschot van het November Music. Een Bosch festival voor klassieke muziek.

Wie in het Theater aan de Parade naar ‘Memorial Park’ luistert, krijgt foto’s te zien van het kunstwerk van Van Heeswijk. Tegelijkertijd is op de Parade de muziek van Fujimara te horen.

Deel deze pagina: