Daar gaan ze dan: de bomen in het Van Zwietenpark

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2019 08:53

Daar gaan ze dan: de bomen in het Van Zwietenpark

DEN BOSCH - De gemeente start vandaag met de kap van 29 bomen in het Burgemeester Van Zwietenpark. Aan de kap ging een maandenlange strijd tussen buurtbewoners vooraf.

Een groep buurtbewoners die tegen de kap in beroep was gegaan, kreeg van de rechter ongelijk. Er werd geoordeeld dat de omwonenden ‘geen direct belanghebbenden’ zijn. Andere inwoners van de wijk, de bewonersvereniging van Residénce Durendael, waren juist wél voor de kap. De bomen namen volgens hen daglicht weg.

Volgens de gemeente zorgen de wortels van de bomen voor wortelopdruk, waardoor het fietspad niet meer veilig zou zijn. Omwonenden vonden een verlegging van het fietspad een betere oplossing dan het verwijderen van gezonde bomen.

Uitstel
Omdat er in de zomer zoveel commotie ontstond over de voorgenomen kap, werd besloten er pas later de zaag in te zetten. Daarop reageerden voorstanders van de kap furieus. Het college liet na de zomer al weten ‘geen reden’ te zien om de vergunning voor de kap in te trekken.

Er worden wel zestig nieuwe bomen geplant. De locatie daarvan wordt samen met omwonenden en belanghebbenden bepaald. Daarvoor komt een informatiebijeenkomst.

Deel deze pagina: