D66 wil 'hoger dan de Sint-Jan gaan bouwen'

Gepubliceerd: Maandag 07 januari 2019 10:27

D66 wil 'hoger dan de Sint-Jan gaan bouwen'

DEN BOSCH – D66 wil dat er meer in de hoogte wordt gebouwd aan de rand van de binnenstad. De partij pleit voor het loslaten van het ‘zichtlijn-criterium’, waardoor er op dit moment niet hoger dan de Sint-Jan gebouwd mag worden. Dit zei fractievoorzitter René van den Kerkhof afgelopen zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij op de Tramkade.

“Het wordt tijd dat ’s-Hertogenbosch echt de lucht in gaat! Simpelweg omdat er meer woningen gebouwd moeten worden en we daar niet meer groen voor willen opofferen. Veel woningzoekenden willen in de buurt van de binnenstad wonen. In de Spoorzone liggen dan ook de kansen om fors de hoogte in te gaan.” Van den Kerkhof kondigt aan dat D66 binnenkort met een voorstel naar de raad komt om het ‘zichtlijn-criterium’ uit de 15-jaar oude Nota Hoogbouw te schrappen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie gaf D66-wethouder Mike van der Geld aan dat er de afgelopen tijd veel in gang is gezet. “De stad gaat daar de komende tijd veel van horen. Van energiebesparing in wijken tot schone lucht en van de ontwikkelingen op de Tramkade tot nieuw evenementenbeleid. De gemeenteraad gaat het komend jaar druk krijgen met de vele voorstellen vanuit het College”.

Deel deze pagina: